• Tom Kåre Nikolaisen FOTO: Robert Magnussen Tlf: 99377622

«En heller dårlig dag på jobben»

Som i går i Alvdalshallen, Kolstad-seier. Men 23-22 over Falk, bak de tallene skjuler det seg en heller dårlig Kolstad-forestilling:

 

Tom Kåre Nikolaisen – én av få som fikk godkjent av trener Gomo etter dagens kamp.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

 

– Det er ingen grunn til å legge skjul på at vi i dag hadde en dårlig dag på jobben, innrømmer trener Gomo. Hvorfor det blir slik:

 

– Vi har hatt en lei tendens til å bli litt nonchalante når vi møter lag vi bør slå. Slik var det også i dag, sier Stian etter en spennende kamp mot laget fra Horten, som rykket ned fra eliteserien etter forrige sesong og som Kolstad i forrige sesongs siste kamp banket med åtte mål.

I dag startet kampen overbevisende for Team Gomo. Etter syv minutter ledet Kolstad 7-2, men «plutselig» sto det 7-7, og til pause ledet Falk med to mål. På det verste lå Kolstad fem mål bak. At laget scoret åtte færre enn mot Elverum, skyldtes veldig dårlig skyting: – Vi brente en haug med gode sjanser. Jeg tror Falk-keeperen endte opp med rundt 60 i redningsprosent, forteller Stian.

Noe positivt var det kanskje likevel å trekke frem?

– Absolutt. Vi hadde som mål å slippe inn færre enn 25. Det klarte vi. Spillerne skal også ha honnør for at de aldri ga opp selv om det kladdet. Å avgjøre slike tette kamper er god læring. Totalt sett er vi fornøyd med helgen.

– Og individuelt?

– Tom Kåre (Nikolaisen) skal ha ros for at han gikk foran i kjempingen og også giret opp folket i garderoben i pausen. Lars (Eggen Rismark) kom inn i andreomgangen og sto bra. Forsvaret var godkjent etter pause – vi slapp tross alt bare inn syv mål de siste 30 minuttene.

 

Neste post på Kolstads program er kamper i Malmö (23. – 25 august), mot hjemmelaget og mot Lugi, henholdsvis nummer to og fem i forrige sesongs eliteserie (Handbollsligaen) i Sverige.

Seriestarten er allerede onsdag 4. september. Kolstad innleder hjemme mot Follo.

Tekst: TORE SÆTHER

 


Roar Fikse Forbord fortsetter å
«sette» syvmetere. I dag scoret han
fire fra merket; det samme gjorde
han mot Haslum, mens det ble
to nettkjenninger fra 7-meteren
mot
Elverum – 10 goaler på 12 forsøk.
(ARKIVFOTO: Robert Magnussen)

 

Fakta:
Kolstad – Falk 23-22 (13-15)
Treningsturnering i Alvdal
Kolstad:
Lars Eggen Rismark, Simen Westby Johansen – Roar Fikse Forbord 5(4), Elias Thome, Sander Rønning 1, William Aar 3, Rasmus Carlsen 2, Thor Magnus Five, Daniel Brandmo, Gabriel Setterblom 4, Emil Raknes 2, Håkon Følstad, Tom Kåre Nikolaisen 1, Ronald Putans 3, Martin Pedersen 2.
Falks toppscorer:
Johannes Gurrich 6.